Michal Nesrsta, DiS. - realitní makléř

Plánujete pozemek prodat? Nebo naopak hledáte místo, kde si postavíte svůj dům?
V obou případech Vás bude zajímat správné určení tržní hodnoty pozemku. Není pozemek jako pozemek a jeho cenu určuje mix různých faktorů.

Vlastníte pozemek na kterém by jste rádi začali stavět? Nebo teprve hledáte vhodný pozemek ke koupi a chcete mít jistotu, že se skutečně jedná o stavební pozemek?

Je pozemek skutečně stavební? A co vše lze na něm postavit? Připojíte se na sítě? Jaké jsou tam další omezení?

Odpověď nabízí sám stavební úřad vydáním územně plánovací informace. O tu lze požádat zdarma, platí jeden rok a vyjasní všechny hlavní otázky při plánování budoucí stavby.

Výběru nájemníka se vždy vyplatí věnovat dostatek času a pozornosti. Váš byt, rodinný dům, nebo jiná nemovitost má hodnotu v milionech Kč a dobře sepsaná nájemní smlouva pouze eliminuje rizika špatného výběru nájemníka. Vždy je lepší mít pravidelné měsíční nájem na účtu a při odstěhování nájemníka předaný byt v dobrém stavu, než řešit problémy.

je to lokalita? Nebo zase lokalita? A nebo milion jiných faktorů, které mají ve výsledku vliv na kvalitu bydlení?

Byt v Pařížské ulici v Praze má jinou cenu než byt v Pařížské ulici v Ústí nad Labem. Nakonec ale ani v Pařížské ulici v Praze, která je nejdražší a nejprestižnější ulice v Praze, nenajdeme ty nejdražší pražské byty. Většina z nich je u stanice metra Pankrác.

Starší dům má za sebou historii, ale i příležitosti k jeho přestavbě. Vždy by ho měl posoudit zkušený stavař.

Vysoké ceny nemovitostí bývají zdůvodňovány především nedostatkem nemovitostí, pomalou výstavbou a dlouhým povolovacím řízením. V roce 2021 proběhlo sčítání lidu. Podíval jsem se na jeho výsledky, především na to, kolik je vůbec v České republice nemovitostí a kolik z nich je neobydlených.

Výkup nemovitostí je často nabízený scénář, který slibuje okamžité peníze za prodej vaší nemovitosti.

Má výkup nemovitosti smysl, nebo ne? Rady a zkušenosti

10 nejčastějších chyb, které dělají  prodávající, a které jen prodlouží dobu prodeje nemovitosti.

Přejít nahoru